Søk i denne bloggen

torsdag 6. mai 2021

Trump er tilbake og vil eie The Big Lie

 









Fra sitt skrivebord blogger nå Trump støtte til Trump-vennlige kandidater og skjeller ut motstandere. «The Big Lie», er ifølge ham, at han ikke vant presidentvalget. Republikanerne fremmer nå lovforslag som begrenser stemmeadgangen for afroamerikanere og minoriteter.

Trump er tilbake bak skrivebordet som ledestjerne for GOP. Fra sitt skrivebord blogger han sin støtte til Trump-vennlige kandidater som stiller til valg for Republikanerne. Samtidig øser han ut ufordelaktige personkarakteristikker til kandidater som han oppfatter som illojale. Republikaneren Liz Cheney som siden 2017 har møtt for Wyoming i Representanthuset, datter av tidligere visepresident Dick Cheney og som tjenestegjorde i Busch-administrasjonen, rangert som nr. 3 blant republikanerne i Huset. Hun er ifølge Trump «a warmongering fool who has no business in Republican Party Leadership». Hun var blant republikanerne som stemte for å tiltale Trump for hans rolle under stormingen av kongressen. Mitt Romney, tidligere Guvernør i Massachusetts og presidentkandidat for republikanerne er ifølge Trump «en stone cold loser». Han stemte også for tiltale. Trump følger planen han introduserte på CPAK tidligere i år.

Hvem som eier «den store løgnen» -- «The Big Lie»? Samtidig med utskjellingen kjempes det om eiendomsretten til begrepet «The Big Lie». Trump hevder i en post på bloggen sin 3. mai at «The Fraudulent Presidental Election of 2020 will be, from this day forth, known as The BIG LIE!». Han følger her et av sine mange lyriske utsagn: «When I think I am right nothingsbothers me». Men bruker også sin erklærte overbevisningsteknikk: «I play intopeople’s fantasies». Men vi får håpe at et flertall av amerikanere, vil mene som nevnte Liz Cheney: «The 2020 presidential election was not stolen. Anyone who clams it was is spreading THE BIG LIE, turning their back on the rule of law, and poisoning our democratic system».

Kamp om stemmene: GOP mot Coca Cola m.fl. Republikanerne har i stater der de har flertall og guvernørene fremmet lovforslag i stor scala rettet mot å begrense i den fysiske adgangen til å stemme. Dette vil særlig ramme afroamerikanere og minoriteters muligheter for å delta i valgene og avgi sine stemmer. I Georgia har et slikt lovforslag allerede fått flertall. Guvernøren som er republikaner har signert loven. Nå møter lovforslagene motstand fra næringslivsledere som James Quincey, sjefen for Coca Cola, men også andre som hevder at de lovforslagene som fremmes er helt uakseptable. Major Leage Baseball deltar også i protesten og har trukket sitt All-Star Game ut av Georgia i juli. Dette svir og republikanske politikere raser mot innblandingen og truer med å mobilisere sine velgere til protester mot virksomheter som blander seg inn politikken. USA er ikke som det var, eller kanskje har det aldri vært hva vi opplevde det som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar